JZZ-3d voor de Informatie Intensieve Bedrijfsvoering

Uw bedrijfsvoering draait om actuele en correcte informatievoorziening. Hiervoor heeft u geïnvesteerd in de nodige IT-systemen. Daarbij bent u zich bewust dat uw succes meer en meer afhankelijk is van de juistheid van informatie, van de tijdigheid van informatie en de gebruikersvriendelijkheid bij het gebruik van deze informatie. Concurrentievoordeel behalen en vasthouden vraagt om steeds verdergaande ondersteuning door IT.

Kosten en baten

U hecht grote waarde aan een betrouwbaar proces met een adequate IT-ondersteuning voor de informatie intensieve processen. Daarbij zijn er steeds minder processen die niet afhankelijk zijn van meerdere informatiebronnen, ketenpartners en wet- en regelgeving over privacy en informatiemanagement. U heeft met regelmaat te maken met één of meerder van de onderstaande vraagstukken waarbij kosten-baten verhouding altijd een belangrijke rol speelt:

  • ‘IT zelf door ontwikkelen of inkopen?’
  • ‘Wat is de impact van wetswijzigingen?’
  • ‘Wat betekent het als we deze wijziging(en) doorvoeren?’
  • ‘Kiezen we maatwerk of een standaardoplossing?’
  • ‘Hoe krijgen we de projectvoering betrouwbaarder?’
  • ‘Kunnen we voldoen aan de time-to-market verwachtingen van onze klanten?’
  • ‘Wat hebben we nu echt nodig aan IT-middelen?’
  • ‘Kunnen we verder automatiseren?’
  • ‘Hoe krijg ik mijn organisatie mee in de agile/scrum filosofie?’

Ervaring met informatie intensieve geautomatiseerde processen.

Een belangrijk deel van de klanten van JZZ-3d hebben een belangrijke gemeenschappelijke factor: ze voeren een informatie intensieve bedrijfsvoering. Hun succes hangt ervan af.

Zit u in de financiële dienstverlening, de logistiek, bij de (semi)overheid of de telecommunicatie, dan zijn we met uw branche opgegroeid in de IT (link naar informatiepagina of blog) en realiseren we ons hoe essentieel informatie voor u is.

Trainingsoverzicht

Komende Praktijkgerichte trainingen

Er zijn momenteel geen toekomstige trainingen.

Van traditioneel naar Agile.

Wij kennen de vragen en ook betrouwbare wegen die naar antwoorden leiden. Wij begeleiden u bij het vinden voor de weg die geschikt is voor u en uw organisatie. Daarbij werken we samen met u aan het realiseren van een oplossing. Onze trainingen passen we aan op uw bedrijfstak of zelfs aan uw bedrijf. Onze consultancy is bekend met uw dienstverlening. Wanneer wij voor u bijvoorbeeld een Enterprise Architectuur opzetten, de vraag richting uw IT-leverancier helpen formuleren of uw requirements als de back log items definiëren, begrijpen wij wat voor u belangrijk is. Het belang van een traditionele benadering van IT weten wij te combineren met de snelheid en aanpasbaarheid van Agile werken.

Domeinexpertise.

Kennis van uw systemen en processen moet uit de eigen organisatie komen. Onze brede domeinkennis maakt het echter veel eenvoudiger om snel productief te zijn, aan een half woord hebben we voldoende zodat we direct op de relevante vervolgvragen  in kunnen gaan.

IT-systemen zijn niet meer dan dat, pas als ze ingericht worden om uw propositie te versterken, de time-to-market  te verkorten of nieuwe services en diensten te leveren kunt u zeggen dat u succesvol bent met IT. Wij ondersteunen uw medewerkers graag met een training die resulteert in een direct verbeterplan of in capaciteit voor de IT-projecten. We delen onze kennis en ervaring graag.

Passende dienstverlening (Wat)

Trainingen

Met onze training Applied Enterprise Architecture  krijgt u inzicht in de samenhang tussen business en IT-elementen waar uw organisatie afhankelijk van is. Na de training heeft u een concreet actieplan waarmee u voor uw actuele project of veranderingsvraagstuk de risicogebieden in kaart kunt brengen. Een toepassing van het Zachman framework,  gecombineerd met EA-methodieken als Togaf, Dya, Novius.

Ga naar het trainingsoverzicht

Project Start Architectuur

Wij zetten voor u een Start Architectuur (link naar artikel op informatiepagina of blog) op voor een informatie domein, een project of een organisatie verandering. Hiermee heeft u het instrument in handen voor een gecontroleerde projectrealisatie. Aan u de keus of dit vanuit proces perspectief, vanuit architectuur perspectief of vanuit ontwerp perspectief  (links naar informatiepagina of blogs) wordt opgezet. Vanzelfsprekend kunnen we deze perspectieven ook combineren. Archimate, BPMN, UML Links naar externe pagina’s) zijn een paar van de meest gebruikte modelleertalen die we in kunnen zetten voor uw Enterprise Architectuur.

Ga naar Enterprise Architectuur

Consultancy

Met een significante hoeveelheid ervaringen in verandervraagstukken en realisatie van oplossingen op het raakvlak van business en IT kunnen we ook tijdelijke expertise leveren om uw organisatie en/of projecten te ondersteunen. Rollen als Enterprise Architect, Procesontwerper, Procesarchitect, Businessanalist, Requirementsanalist of –engineer zijn ons op het lijf geschreven. Professioneel, gecertificeerd, pro-actief en praktijkgericht zijn kwalificaties die u daarbij van ons mag verwachten.

Ga naar pagina Consultancy