IT-Architectuur

(4 dagen/8 avonden)
‘Inzicht in de samenhang en aanpasbaarheid van IT vormt de sleutel tot een dynamische bedrijfsvoering”

Het kennisgebied

Moderne bedrijfsvoering is afhankelijk van IT. Besluiten worden genomen op rapportages die door IT-middelen worden geproduceerd. Producten en diensten worden door IT-systemen gerealiseerd, medewerkers zijn voor hun servicetaken afhankelijk van de geautomatiseerde informatievoorziening. Een groot deel van de operationele kosten is nodig voor IT-systemen.

Dynamisch

Een goede IT-architectuur maakt een betrouwbare rationalisatie en complexiteitsreductie mogelijk zonder (onaangename) verrassingen. Het geeft informatie over de mogelijkheden die vandaag en morgen beschikbaar zijn en waar de veranderrisco’s zitten. Toekomstgericht dus geen beperkende architectuur maar een meedenkende architectuur.

Inschrijven of informatie aanvragen

De ivoren toren uit

Inzicht in de opbouw en samenhang van de verschillende IT-componenten maakt het mogelijk snel in te spelen op veranderende markten. De onderneming die zich snel en efficiënt aan kan passen aan de veranderende klantvraag, heeft de toekomst. Door de verwevenheid van business en IT, is IT-architectuur hierbij onmisbaar. Deze training geeft je een unieke benadering van IT-architectuur die direct praktisch toepasbaar is. Geen ivoren torens, maanden of zelfs jarenlange architectuur projecten maar een IT-architectuur die toegevoegde waarde creëert van vanaf het eerste moment.

Komende Praktijkgerichte trainingen

Er zijn momenteel geen toekomstige trainingen.

Inschrijven of informatie aanvragen

Praktijkgericht trainen

Leer hoe een goede IT-architectuur wordt opgezet en ervaar hoe dit praktisch toepasbaar gemaakt wordt zodat het direct bijdraagt aan de bedrijfsvoering. Na de training kom je terug met een concreet actieplan.

 • IT en Business mensen die besluiten moeten nemen of adviezen moeten geven over het inzetten van IT-middelen.
 • Architecten die streven naar een praktisch toepasbare IT-architectuur.
 • Ontwerpers en analisten die in een Agile omgeving behoefte hebben aan inzicht in de samenhang van business en IT-componenten.
 • Beheerders die inzage willen in IT-architectuur en de daarbij behorende implementatie.

 • Afhankelijkheden tussen business en IT onderkennen.
 • Impact van voorgenomen wijzigingen kunnen bepalen voor zowel business als IT.
 • Risico en fout analyses uitvoeren.
 • Gecontroleerde IT-veranderingen doorvoeren.
 • Consistente en stabiele IT-omgeving waarborgen in een Agile werkomgeving.
 • Herbruikbaarheid van IT-componenten waarborgen.
 • Toepassen van het Zachman framework.
 • Inzetten van Architectuur methoden.

Zachman Framework, IT-architectuur, Informatie-architectuur, IT-componenten en relaties, Agile en Architectuur, Risicoanalyse, Rationalisatie, Complexiteitsreductie, Governance, Beheerdocumentatie, Architectuur methodologieën, Architectuurmodellen, Archimate, BPMN, UML, …

De avondtraining IT Architectuur betreft 8 avonden van 19:00 – 22:00 of 4 dagen van 9:30 – 16:30.

In 2018 heeft JZZ-3d zijn intrek genomen in een schitterend gebouwde traditionele Betuwse vloedschuur in Kerk Avezaath (Tiel). Hierin is een moderne trainingsruimte gerealiseerd die je helemaal uit je dagelijkse werkzaamheden haalt en de gelegenheid geeft om je volledig op de training te focussen.

De investering voor al onze trainingen bedraagt per deelnemer € 375,- per dag of € 195,-  per avond.
Daarnaast bieden wij de gelegenheid om een volledige training (max. 8 personen) te reserveren voor een vast bedrag van € 750,- per dagdeel.

– Avond training IT Architectuur: € 1.560,- per persoon

– Dag training IT Architectuur: € 1.500,- per persoon

– Volledige IT Architectuur  training: € 6.000,- per training (max. 8 personen)

De eerste trainingsavonden van de IT-architectuur training zijn op 26-3-2019 en 16-10-2019

Klik op de datum om naar de inschrijfpagina voor deze training te gaan.

Impressie van de IT Architectuur discussie sheets

Praktische zaken

Al onze trainingen worden gegeven in kleine groepen (4 – 8 personen) zodat voor iedereen een praktische vertaling van theorie naar praktijk gemaakt kan worden. Alle trainingen hebben tevens een belangrijke ‘hands-on’ component om direct een terugvertaling van theorie naar praktijk te kunnen maken.

Wij bieden open inschrijvingen aan in zowel een dag variant (9:30 – 16:30) als een avond variant (19:00 -22:00). Vanzelfsprekend kan een training ook nog op locatie verzorgd worden zoals je van ons gewend bent.

De investering voor al onze trainingen bedraagt per deelnemer € 375,- per dag of € 195,-  per avond.
Daarnaast bieden wij de gelegenheid om een volledige training (max. 8 personen) te reserveren voor een vast bedrag van € 750,- per dagdeel.

Al onze trainingen zijn zorgvuldig samengesteld op basis van een generieke theoretische behoefte die we tijdens de training terugvertalen naar persoonlijke behoeftes. Wanneer er een specifieke behoefte is, een veranderdoel of een specifieke implementatie van een theorie of model kunnen wij hiervoor maatwerk trainingen aanbieden. Wij adviseren over de onderwerpen, de opbouw en de terugvertaling waarmee de gedefinieerde doelstellingen bereikt kunnen worden.

 Dit is wat ik zoek:

Registreer    –   Informatie aanvragen 

Inschrijven of informatie aanvragen