IT voor niet IT’ers

(1 dag/2 avonden)
‘Alles wat je weet en kunt is simpel. IT is niet anders.”

Het kennisgebied

IT-oplossingen zijn er voor iedereen. En wat als je dat in de praktijk anders ervaart? Wat betekent het als je met nieuwe computersystemen moet gaan werken? Hoe vervul je een rol in een IT-project als je er niet in opgeleid bent? Welke verwachtingen zijn er over jouw inbreng en zijn die verwachtingen reëel?

Digitalisering

Er is geen ontkomen aan, de voordelen van de digitalisering worden op steeds meer plaatsen toegepast. De komende jaren krijgt iedereen in zijn of haar werk te maken met steeds verdergaande IT-ondersteuning. We laten zien in welke vormen IT zich voordoet, de concepten die erachter zitten en de rol van de gebruiker. We gaan in op diverse gebruikersrollen in IT-projecten en we dichtten de kloof tussen de IT-wereld en je eigen wereld. En natuurlijk delen we ervaringen met elkaar…

Inschrijven of informatie aanvragen

De magie van Taal

IT is een vakgebied met een eigen werkwijze, met eigen woorden en eigen uitdagingen. Zoals met alles geldt ook binnen de IT dat de concepten niet eens zo heel erg moeilijk zijn. Het wordt pas ingewikkeld als we inzoomen op de details hoe het gerealiseerd wordt. En moet je die details weten?  Meestal ben je al geholpen als je de concepten begrijpt. Zodra je de IT-concepten een beetje doorhebt, kun je sturing gaan geven aan wat IT voor jou kan betekenen. Bijvoorbeeld door passende requirements (wensen) aan te geven.

Komende Praktijkgerichte trainingen

Er zijn momenteel geen toekomstige trainingen.

Inschrijven of informatie aanvragen

Praktijkgericht trainen

We geven inzicht in de terminologie, de toepassing in de verschillende sectoren, en de werkwijze bij het implementeren van IT-oplossingen. Niet als IT’ers maar als mensen.

Leer waar het met IT-ers over gaat, de gebruikte terminologie en hoe dat je eigen werkzaamheden raakt.

  • Iedereen die met IT te maken heeft en wil weten wat er achter schuil gaat.
  • Medewerkers die te maken hebben met de automatisering van een deel van hun werkzaamheden.
  • Medewerkers die als gebruiker of materiedeskundige zijn gevraagd voor een IT-project.
  • Mensen die goed voorbereid aan een IT-opleiding willen beginnen.

  • Doelstelling en generieke werkwijze van IT begrijpen.
  • Meest gangbare terminologie herkennen.
  • Het ongrijpbare beeld van IT omzetten in begrip.
  • Wensen en eisen vanuit een IT-kader kunnen bekijken.
  • Mogelijkheden en praktische beperkingen van geautomatiseerd oplossingen herkennen.

Agile/Scrum, Deployment, Dev Ops, ERP en pakketsoftware, Happy flows, Heel veel 3+ letter afkortingen, HTML, Infrastructuur, Java, Maatwerk, MoSCoW, OTAP, Programmeren, Programmeertalen, Requirements, Software development, Systemen en applicaties, Technical dept, User Stories, Waterval, …

De avondtraining IT voor niet IT’ers betreft 2 avonden van 19:00 – 22:00 of 1 dag van 9:30 – 16:30.

In 2018 heeft JZZ-3d zijn intrek genomen in een schitterend gebouwde traditionele Betuwse vloedschuur in Kerk Avezaath (Tiel). Hierin is een moderne trainingsruimte gerealiseerd die je helemaal uit je dagelijkse werkzaamheden haalt en de gelegenheid geeft om je volledig op de training te focussen.

De investering voor al onze trainingen bedraagt per deelnemer € 375,- per dag of € 195,-  per avond.
Daarnaast bieden wij de gelegenheid om een volledige training (max. 8 personen) te reserveren voor een vast bedrag van € 750,- per dagdeel.

– Avond training IT voor niet IT’ers: €390 ,- per persoon

– Dag training IT voor niet IT’ers: € 375,- per persoon

– Volledige IT voor niet IT’ers training: € 1.500,- per training (max. 8 personen)

Impressie van de IT voor niet IT’ers discussie sheets

Praktische zaken

Al onze trainingen worden gegeven in kleine groepen (4 – 8 personen) zodat voor iedereen een praktische vertaling van theorie naar praktijk gemaakt kan worden. Alle trainingen hebben tevens een belangrijke ‘hands-on’ component om direct een terugvertaling van theorie naar praktijk te kunnen maken.

Wij bieden open inschrijvingen aan in zowel een dag variant (9:30 – 16:30) als een avond variant (19:00 -22:00). Vanzelfsprekend kan een training ook nog op locatie verzorgd worden zoals je van ons gewend bent.

De investering voor al onze trainingen bedraagt per deelnemer € 375,- per dag of € 195,-  per avond.
Daarnaast bieden wij de gelegenheid om een volledige training (max. 8 personen) te reserveren voor een vast bedrag van € 750,- per dagdeel.

Al onze trainingen zijn zorgvuldig samengesteld op basis van een generieke theoretische behoefte die we tijdens de training terugvertalen naar persoonlijke behoeftes. Wanneer er een specifieke behoefte is, een veranderdoel of een specifieke implementatie van een theorie of model kunnen wij hiervoor maatwerk trainingen aanbieden. Wij adviseren over de onderwerpen, de opbouw en de terugvertaling waarmee de gedefinieerde doelstellingen bereikt kunnen worden.

 Dit is wat ik zoek:

Registreer    –   Informatie aanvragen 

Inschrijven of informatie aanvragen