Software Architectuur

(4 dagen/8 avonden)
‘If you think good architecture is expensive, try bad architecture.”

Het kennisgebied

Met het realiseren van software wordt de bedrijfsvoering gerealiseerd. Meer dan ooit stelt dit eisen aan de beschikbaarheid, beveiliging en aanpasbaarheid. Afhankelijk van omgevingsvariabelen zijn er verschillende oplossingen om hier invulling aan te geven. Het gestructureerd kijken naar deze oplossingen vormt de basis van SW-architectuur. Daarmee wordt de schat aan kennis die er over software in de organisatie aanwezig is gestructureerd beschikbaar voor iedereen. Het gevolg is minder variaties in de gekozen oplossingen, consistente softwarekwaliteit en ruimte voor een flexibelere inzet van capaciteit. SW-architectuur kan ook goed worden gebruikt als antwoord op compliance vraagstukken.

Patterns

We gebruiken softwarestructuren (patterns) die bewezen effectief zijn, soms bewust, soms onbewust. Deze structuren stellen we samen vanuit het concept dat programmatuur moet reageren op een ‘trigger’ en dat deze reactie aan bepaalde kwaliteitskenmerken moet voldoen. Voor ieder kwaliteitskenmerk bestaan technische strategieën die hiervoor toegepast kunnen worden. Samen vormt dit de basis om inhoudelijke software architectuur keuzes te kunnen maken.

We drukken een software architectuur principe dan ook vaak uit in de vorm van een Quality Attribute Scenario dat is opgebouwd uit een trigger, een definitie van de toestand en een gewenste response. Zogenaamde Tactics beschrijven hoe de trigger wordt omgezet naar de juiste response.

Komende Praktijkgerichte trainingen

Er zijn momenteel geen toekomstige trainingen.

Inschrijven of informatie aanvragen

Praktijkgericht trainen

Leer hoe je een goede Software Architectuur opzet. Ervaar hoe dit op een praktisch toepasbare manier kan zodat het direct bijdraagt aan het waarmaken van de verwachtingen die je omgeving heeft over software.

 • IT- en Softwarearchitecten dit streven naar een praktisch toepasbare architectuur.
 • Ontwerpers en analisten die in een Agile omgeving behoefte hebben aan inzicht in de samenhang van softwarecomponenten.
 • Ontwikkelaars en testers die streven naar kwaliteit.
 • Teamleiders en managers verantwoordelijk voor Agile teams en software-ontwikkelteams.

 • Relatie van SW-Architectuur met andere architecturen.
 • Uitleggen wat SW-Architectuur is en waarom dit belangrijk is.
 • Kwaliteitsattributen voor SW-architectuur kwalificeren.
 • Scenarios, Patterns en Tactics kunnen opstellen.
 • Kunnen werken onder (SW-)architectuur.
 • Software rationalisatie behoefte identificeren.
 • Technical dept analyseren in relatie tot SW-architectuur

Agile en Architectuur, Architectuur methodologieën, Architectuurmodellen, Compliance, Informatie-architectuur, IT-architectuur, Patterns, Software Quality Scenario, Stimulus en Response, SW-architectuur, Tactics, Zachman Framework,

De avondtraining Software Architectuur betreft 8 avonden van 19:00 – 22:00 of dagen van 9:30 – 16:30.

In 2018 heeft JZZ-3d zijn intrek genomen in een schitterend gebouwde traditionele Betuwse vloedschuur in Kerk Avezaath (Tiel). Hierin is een moderne trainingsruimte gerealiseerd die je helemaal uit je dagelijkse werkzaamheden haalt en de gelegenheid geeft om je volledig op de training te focussen.

De investering voor al onze trainingen bedraagt per deelnemer € 375,- per dag of € 195,-  per avond.
Daarnaast bieden wij de gelegenheid om een volledige training (max. 8 personen) te reserveren voor een vast bedrag van € 750,- per dagdeel.

– Avond training Software Architectuur: €1.560 ,- per persoon

– Dag training Software Architectuur: € 1.500,- per persoon

– Volledige Software Architectuur training: € 6.000,- per training (max. 8 personen)

De eerste trainingsavonden van de Software Architecturetraining zijn op 17-4-2019 en 14-10-2019

Klik op de datum om naar de inschrijfpagina voor deze training te gaan.

Impressie van de Software Architectuur discussie sheets

Praktische zaken

Al onze trainingen worden gegeven in kleine groepen (4 – 8 personen) zodat voor iedereen een praktische vertaling van theorie naar praktijk gemaakt kan worden. Alle trainingen hebben tevens een belangrijke ‘hands-on’ component om direct een terugvertaling van theorie naar praktijk te kunnen maken.

Wij bieden open inschrijvingen aan in zowel een dag variant (9:30 – 16:30) als een avond variant (19:00 -22:00). Vanzelfsprekend kan een training ook nog op locatie verzorgd worden zoals je van ons gewend bent.

De investering voor al onze trainingen bedraagt per deelnemer € 375,- per dag of € 195,-  per avond.
Daarnaast bieden wij de gelegenheid om een volledige training (max. 8 personen) te reserveren voor een vast bedrag van € 750,- per dagdeel.

Al onze trainingen zijn zorgvuldig samengesteld op basis van een generieke theoretische behoefte die we tijdens de training terugvertalen naar persoonlijke behoeftes. Wanneer er een specifieke behoefte is, een veranderdoel of een specifieke implementatie van een theorie of model kunnen wij hiervoor maatwerk trainingen aanbieden. Wij adviseren over de onderwerpen, de opbouw en de terugvertaling waarmee de gedefinieerde doelstellingen bereikt kunnen worden.

 Dit is wat ik zoek:

Registreer    –   Informatie aanvragen 

Inschrijven of informatie aanvragen